A-sosNews

Κοινωνία"

Το άλλο... παστίτσιο που "μεθούσε" όλη τη γειτονιά ήταν από την Πόλη!



Μέσα σε 45 λεπτά θα είναι έτοιμο!

Στην Κωνσταντινούπολη όταν δεν ήθελαν να κάνουν κεφτεδάκια και τους είχε μείνει ψωμάκι δύο τριών ημερών έκαναν μια συνταγή που λάτρευαν μικροί και μεγάλοι! Πάνω από όλα ήταν εύκολη στην προετοιμασία, ενώ στο ψήσιμο δεν ήθελε περισσότερο από 45 λεπτά της ώρας! Εφτιαχαν λοιπόν μια μεθυσμένη κιμαδόπιτα που μοσχοβολούσε ολόκληρη την γειτονιά! 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 1 κιλό, Ψίχα ψωμιού 3 φέτες μουλιασμένη και στραγγισμένη, Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας, Τρία αυγά, Μαϊντανός ψιλοκομμένος, Κόλιανδρο - μοσχοκάρυδο, Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, Αλάτι-πιπέρι μαύρο, Ούζο μια κουταλιά της σούπας, Γάλα δύο κουταλιές της σούπας, Πάπρικα γλυκιά και καυτερή, Κεφαλογραβιέρα 200 γραμμάρια τριμμένη, Τυρί γκούντα 200 γραμμάρια τριμμένο, Μπέικον δέκα φέτες, Τρεις ντομάτες σε ροδέλες, Ρίγανη και δυόσμος!

Καλή αρχή:

Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε μπολ με νερό, την στύβουμε και την στραγγίζουμε καλά. 

Σε  ένα μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με την ψίχα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 1 αυγό, τον κόλιανδρο, το μοσχοκάρυδο, το ούζο, το γάλα, τον μαϊντανό, την πάπρικα την γλυκιά και την καυτερή, αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να σμίξουν πολύ καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για να βγουν τα αρώματα. 

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. 

Απλώνουμε τον κιμά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους. 

Καλύπτουμε τον κιμά με τα τριμμένα τυριά, βάζουμε πάνω από το τυρί τις φέτες μπέικον και σκεπάζουμε με τις πασπαλισμένες με ρίγανη και δυόσμο τις ροδέλες ντομάτας. 

Χτυπάμε τα άλλα δύο αυγά και περιχύνουμε το φαγητό μας. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο μας). 

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή σας όρεξη!

Υ.Γ Αν θέλουμε να κουραστούμε λίγο περισσότερο, φτιάχνουμε τον κιμά με τα μυρωδικά σε ένα κατσαρολάκι, όπως κάνουμε για να τον σερβίρουμε με τα μακαρόνια. Με αυτή τη λογική χρειάζεται λιγότερο ψήσιμο στον φούρνο (25-30 λεπτά).



Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...