A-sosNews

Κοινωνία"

Η «Αστρονομική Εικόνα της Ημέρας των Χριστουγέννων από τη NASA!




Μια εντυπωσιακή φωτογραφία που κατάφερε να αιχμαλωτίσει ο φακός ενός φωτογράφου από το Τορίνο βραβεύτηκε ως η 

Ο Valerio Minato τράβηξε μια συγκλονιστική φωτογραφία του φεγγαριού, τέλεια ευθυγραμμισμένη με τον τρούλο της Βασιλικής Εκκλησίας Superga, που βρίσκεται κοντά στο Τορίνο, και την κορυφή του Monviso, γνωστό και ως Monte Viso, το υψηλότερο βουνό που βρίσκεται στις Κοττιανές Άλπεις.

Ο Minato είχε την ιδέα για αυτήν τη φωτογραφία από το 2017 και από τότε ξεκίνησε η εμμονή του να απαθανατίσει το φεγγάρι μαζί με τον καθεδρικό ναό και το επιβλητικό βουνό στο ίδιο πλάνο.

Αποκάλυψε επίσης ότι του πήρε έξι ολόκληρα χρόνια για να πετύχει την τέλεια λήψη και να κάνει το φωτογραφικό του όνειρο πραγματικότητα. «Το μυστικό; Αλλάζοντας προοπτική και γνωρίζοντας πώς να περιμένω», δήλωσε ο ίδιος.


Μιλώντας στην Corriere Torino, ένα πρακτορείο ειδήσεων με έδρα την ιταλική πόλη, ο Minato είπε: «Βγάζω φωτογραφίες από το 2012, πρώτα στο Τορίνο και μετά στη γύρω περιοχή, για να δω την πόλη από διαφορετικά σημεία και αποστάσεις. Κάποια στιγμή άρχισα να ψάχνω το σημείο όπου μπορεί να ευθυγραμμιστεί τέλεια ο τρούλος του Superga και με το Monviso».

«Το εντόπισα το 2017 σε έναν λόφο στην περιοχή Chivassese, μεταξύ San Raffaele Cimena και Castagneto Po, στο Πιεμόντε, σε απόσταση 40 λεπτών με το αυτοκίνητο. Από τότε η εμμονή ήταν να πλαισιωθούν και οι δύο από ένα ουράνιο σώμα», πρόσθεσε.

Ο Minato μελέτησε σχολαστικά τις φάσεις της Σελήνης, τη θέση του ορίζοντα και τον καιρό με μεγάλη ακρίβεια για τη λήψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...