Ο 93χρονος Richard Morgan θα μπορούσε να είναι ένας απλός συνταξιούχος που περνάει ήρεμα τη ζωή του μαζί με τη γυναίκα του, φροντίζοντας τον κήπο του ή παίζοντας σκάκι. Πρώην κατασκευαστής μπαταριών και αρτοποιός, άρχισε να γυμνάζεται μόλις πριν από 20 χρόνια, έχοντας σήμερα τη φυσική κατάσταση ενός τριαντάρη!

Ο Ιρλανδός υπερήλικος είναι πλέον τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία κλειστού χώρου. Έχει την αερόβια ικανότητα ενός υγιούς 30άρη ή 40άρη, το σώμα του αποτελείται κατά 80% από μυς, με μόλις 15% λίπος. Αυτά ήταν τα συμπεράσματα των Ιρλανδών ερευνητών, που μελέτησαν τον καρδιακό του ρυθμό, τη φυσική του κατάσταση και τη λειτουργία του μεταβολισμού, της καρδιάς και των πνευμόνων του σε μια μελέτη περίπτωσης, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physiology.

Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, ο σφυγμός του έφτασε τους 153 παλμούς ανά λεπτό, ξεπερνώντας τον αναμενόμενο μέγιστο καρδιακό ρυθμό για την ηλικία του και όντας ανάμεσα στις υψηλότερες τιμές για άτομα στα 90 τους χρόνια, υποδεικνύοντας μια πολύ δυνατή καρδιά.

Ο 93χρονος Richard Morgan, πηγή: dailymail