A-sosNews

Κοινωνία"

Απίστευτο! Έριξαν χειροβομβίδα σε λάθος σπίτι στην Λάρισα! Ποιος ήταν ο στόχος των δραστών


Λάρισα: Έριξαν χειροβομβίδα σε λάθος σπίτι – Ποιος ήταν ο στόχος των δραστών

Αποκαλύψεις για την «σκοτεινή» επίθεση με χειροβομβίδα σε σπίτι ζευγαριού στη Λάρισα. Τι έδειξε η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής…

Ένα φιλήσυχο ζευγάρι στη Λάρισα έχασε τον ύπνο του, μετά την επίθεση αγνώστου με χειροβομβίδα στο σπίτι που έμεναν. Όπως αποκαλύπτεται ο δράστης έκανε λάθος, αφού στόχος ήταν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της διεύθυνσης των Φυλακών Λάρισας. Από την πρώτη στιγμή οι ιδιοκτήτες του σπιτιού τόνιζαν πως δεν είχαν προηγούμενα με κανέναν. 8 μήνες μετά την επίθεση, οι Αρχές έφτασαν στην άκρη του νήματος, με τις αποκαλύψεις να προκαλούν συζητήσεις τόσο στη Θεσσαλία, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε – σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. – όταν στο πλαίσιο έρευνας της Αντιτρομοκρατικής, με αφορμή την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι στην περίπτωση της Λάρισας, ο «μεταφορέας» του «μηνύματος» έκανε όντως τη δουλειά, κάνοντας ωστόσο λάθος στη διεύθυνση του «παραλήπτη».

Στις 03:23 τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου 2023, άγνωστος δράστης τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό και πέταξε μια χειροβομβίδα στην αυλή μιας τριώροφης ιδιόκτητης οικοδομής σε κεντρική συνοικία της Λάρισας, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές στην οικοδομή όπου διαμένει μόνο το ζευγάρι των ιδιωτικών υπαλλήλων, το οποίο δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις διωκτικές αρχές για κανέναν λόγο.

Από την έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ο εντοπισμός στοιχείων, ωστόσο δεν προέκυπτε κάποιο κίνητρο σε βάρος του ζευγαριού που έπεσε θύμα της διπλής και ασυνήθιστης για τα τοπικά χρονικά επίθεσης με δεδομένο, όπως προαναφέρθηκε, ότι ο δράστης τοποθέτησε στην αυλή τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, πετώντας παράλληλα και τη χειροβομβίδα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» ήταν αμυντικού τύπου, που θεωρούνται από τις πλέον επικίνδυνες με αφορμή και τη διασπορά των θραυσμάτων.

Η χειροβομβίδα κύλησε και σφήνωσε στο κενό του τοιχίου του αυλόγυρου με τον διάδρομο της συρόμενης πόρτας, με αποτέλεσμα τα θραύσματα να αφήσουν σημάδια κάτω από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Ο δράστης χρησιμοποίησε επίσης και έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (σ.σ. ένα πλαστικό δοχείο) που «εξερράγη» με διαφορά μερικών δευτερολέπτων έξω από την πόρτα της πυλωτής, χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερης έκτασης υλικές ζημιές.

Αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τον χώρο τον μοχλό απελευθέρωσης (περόνη) της χειροβομβίδας αλλά και υπολείμματα του αυτοσχέδιου μηχανισμού τα οποία αποστάλθηκαν για εργαστηριακή εξέταση. Η ρίψη χειροβομβίδας όπως και ο εκρηκτικός μηχανισμός αν μη τι άλλο μαρτυρούσαν «στοχευμένη» επίθεση, αλλά το ζευγάρι των υπαλλήλων έδειχνε επίσης να απορεί με την επίθεση στο σπίτι τους, ενώ από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιο κίνητρο ή τυχόν διαφορές που να «δικαιολογούν» τη διπλή επίθεση.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το κουβάρι της υπόθεσης ξετύλιξε έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε προχθές «οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για την υπόθεση κατηγορούνται 10 Έλληνες, από τους οποίους 6 συνελήφθησαν, ενώ οι 4 είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης. Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...