A-sosNews

Κοινωνία"

Ελληνας καθηγητής κατασκεύασε την πρώτη τσάντα από... αέρα! Ζυγίζει 33 γραμμάρια και γίνεται ανάρπαστη μέχρι το... Διάστημα! (βίντεο)

 


Η “Air Swipe bag” όπως ονομάζεται είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο που δημιουργήθηκε ποτέ από νανοϋλικό… και ζυγίζει μόνο 33 γραμμάρια. Η τσάντα αυτή η οποία μοιάζει σαν να προσγειώθηκε στην Γη απευθείας από το διάστημα, είναι ένα σχεδόν διαφανές clutch σε σχήμα αυγού που αποτελείται από 99% αέρα και 1% γυαλί. Σύμφωνα με τη δημιουργική ομάδα του οίκου Coperni, το γυάλινο τμήμα είναι στην πραγματικότητα το νανοϋλικό αεροτζέλ πυριτίου, το οποίο περιγράφουν ως ένα «πολύ ευαίσθητο και μη εύθραυστο υλικό». Πριν κάνει την είσοδό του στην βιομηχανία της μόδας, αυτό το υλικό χρησιμοποιείται ήδη από τη NASA για τη συλλογή αστερόσκονης επειδή μπορεί να αντέξει υπερβολική θερμότητα και πίεση 4000 φορές το βάρος του.

Κατασκευάστηκε από τον Έλληνα καθηγητή Ιωάννη Μιχαλούδη – ερευνητή και εικαστικό καλλιτέχνη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενσωμάτωσης αερογέλης πυριτίου στις καλές τέχνες – η “Air Swipe bag” είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο που δημιουργήθηκε ποτέ με το νανοϋλικό… και ζυγίζει μόνο περίπου 33 γραμμάρια.

Καθώς η «διαστημική» δημιουργία του brand Coperni μόλις έφτασε, θέτονται μεγάλα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των αξεσουάρ από εδώ και έπειτα. Εάν μπορούμε να φτιάξουμε μία clutch bag πρακτικά από αέρα, τι μπορεί να ακολουθεί και τι σημαίνει ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη μόδα;

Ελαφρύ, βιώσιμο και φουτουριστικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νέο clutch το οποίο χωράει μόλις ένα i-Phone όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του οίκου, έχοντας διαστάσεις 27x16x6.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...