A-sosNews

Κοινωνία"

Θεσσαλονίκη: Εικόνες που σοκάρουν, από το σπίτι με τα 94 σκυλιά! Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια-ανακοίνωση της Αστυνομίας


Θεσσαλονίκη: Εικόνες από το σπίτι με τα 94 σκυλιά – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 94 σκυλιά ζούσαν σε σπίτι γυναίκας στη Θεσσαλονίκη. Όπως διαπιστώθηκε οι συνθήκες ήταν τραγικές και η ιδιοκτήτρια συνελήφθη…

Η ιδιοκτήτρια παίρνει το δρόμο για τον εισαγγελέα, μετά την αυτοψία αστυνομικών στο σπίτι που έμενε στη Θεσσαλονίκη. Μαζί της όπως διαπιστώθηκε, ζούσαν συνολικά 94 σκυλιά! Οι κανόνες υγιεινής είχαν πάρει περίπατο και υπήρχε κίνδυνος τόσο για την ίδια όσο και για τα ζώα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρά τρωκτικά, λάσπες και περιττώματα. Ο έλεγχος έγινε μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, που όπως ανέφεραν δεν είχαν καταφέρει να πείσουν την ιδιοκτήτρια να αλλάξει «ρότα» στη ζωή της.

Σε άθλιες συνθήκες ζούσαν 94 σκυλιά τα οποία κρατούσε μια 52χρονη στο σπίτι που έμενε σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ελέγχου που διενήργησαν το πρωί της Τσικνοπέμπτης αστυνομικοί στο σπίτι της γυναίκας, διαπιστώθηκε πως εκεί ζούσαν 94 σκυλιά!

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα σκυλιά ζούσαν στο σπίτι της γυναίκας χωρίς να εξασφαλίζεται για αυτά άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα με αποτέλεσμα «να παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους ενώ οι χώροι όπου εντοπίστηκαν διαπιστώθηκε πως ήταν ακάθαρτοι και ρυπαροί, με πλήθος αδρανών υλικών, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η 52χρονη συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις που αφορούν στον Υγειονομικό Κανονισμό και στη Νομοθεσία περί δεσποζόμενων ζώων. Δείτε παρακάτω εικόνες από το σπίτι με τα 94 σκυλιά, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

    

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης στο πλαίσιο διερευνώμενης καταγγελίας, 52χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις που αφορούν στον Υγειονομικό Κανονισμό και στη Νομοθεσία περί δεσποζόμενων ζώων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (07-03-2024) σε περιοχή της Θέρμης, όπου βρίσκεται οικία της 52χρονης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Εύοσμου, αρμόδιοι για τον έλεγχο εφαρμογής της νομοθεσίας περί ζώων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης και με την συνδρομή υπάλληλων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Τμήματος Υγείας Ζώων Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν στοχευμένη δράση.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης διαπιστώθηκε, ότι στην προαναφερόμενη οικία, διαβιούν ενενήντα τέσσερα (94) σκυλιά, χωρίς να εξασφαλίζεται για αυτά άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους ενώ οι αναφερόμενοι χώροι είναι ακάθαρτοι και ρυπαροί, με πλήθος αδρανών υλικών, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αναμένεται ταυτοποίηση των ζώων, προκειμένου να βεβαιωθούν σχετικές παραβάσεις – επιβολή διοικητικών προστίμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...