A-sosNews

Κοινωνία"

"Πόρτα" στη Σακελλαροπούλου από την Ιερά Σύνοδο την Κυριακή της Ορθοδοξίας λόγω του νομοσχεδίου ομοφυλόφιλων ζευγαριών! Δείτε πως ΔΕΝ θα πάει στον εορτασμό!


Σπάει παράδοση ετών η εκκλησία την Κυριακή της Ορθοδοξίας – Συμβολική «πόρτα» ακόμα και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μια κίνηση με ιδιαίτερα αρνητικό συμβολισμό έγινε από την ιεραρχία η οποία δείχνει ξεκάθαρα την ενόχληση της εκκλησίας απέναντι στην επίσημη πολιτεία για την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για πρώτη φορά έσπασε μια παράδοση δεκαετιών και δεν θα εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραστούν λόγω μικρότερου χώρου οι εκπρόσωποι της Πολιτείας ανάμεσα στους οποίους και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δείχνει με την απόφαση που έλαβε σήμερα ότι επιλέγοντας τον συγκεκριμένο χώρο στην ουσία δείχνει ότι δεν επιθυμεί την παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Μάλιστα κάποιοι το πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και εκτιμούν ότι με την απόφαση αυτή η εκκλησία επί της ουσίας στέκεται απέναντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς η Πρόεδρος όχι μόνο ήταν υπέρμαχος του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο αλλά το γιόρτασε κιόλας το βράδυ της ψήφισης του.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...