A-sosNews

Κοινωνία"

Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη: Η ασύλληπτη καταστροφή στην πιο διάσημη στάση για προσκύνημα στην Ελλάδα και η πλήρης αδιαφορία της Περιφέρειας! (βίντεο)


Τέμπη: Η ασύλληπτη καταστροφή στην πιο διάσημη στάση για προσκύνημα στην Ελλάδα

Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη παραμένει αποκλεισμένο. Οι καταστροφές στην περιοχή κάνουν αδύνατη την πρόσβαση στους επισκέπτες…

Η άλλοτε γεμάτη ζωή, στάση για τους προσκυνητές της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, έχει μετατραπεί σε ερειπωμένο τοπίο. Η κακοκαιρία Daniel, που έπληξε το 2023 τη Θεσσαλία, προκάλεσε καταστροφές στις τοπικές επιχειρήσεις, στην κρεμαστή γέφυρα και στο ναό, που κοσμούσαν την περιοχή. Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής αποτελούσε πολυσύχναστο σημείο, για όσους περνούσαν από τα Τέμπη. Χιλιάδες πιστοί την επισκέπτονταν ετησίως και περνούσαν από τη γέφυρα, για να θαυμάσουν τον Πηνειό. 

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου του 2024 η ομάδα Up Stories βρέθηκε ή για την ακρίβεια προσπάθησε να φτάσει στο εμβληματικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη. Η έλευση στο σημείο μέσω της Παλαιάς πλέον εθνικής οδού ήταν αδύνατη καθώς αυτή παραμένει κλειστή για εργασίες συντήρησης.

Η διέλευση της κρεμαστής γέφυρας που διαπερνά τον Πηνειό ποταμό και οδηγεί στο εκκλησάκι παραμένει αδύνατη, καθώς όπως θα δείτε και στο βίντεο έχει καταστραφεί εντελώς.

Οι επισκέπτες έχουν μία επιλογή: να φτάσουν στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Τεμπών και από εκεί περπατώντας και ακολουθώντας το παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο για μια απόσταση περίπου 5χλμ να φτάσουν τελικά στην Αγιά Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι σε αυτό το ιστορικό σημείο, έχουν κάνει στάση πάνω από 20.000.000 οχήματα και έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 100.000.000 επισκέπτες στην αρχική του μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...