A-sosNews

Κοινωνία"

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν σας εύχομαι γάμους τέτοιου είδους»


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν σας εύχομαι γάμους τέτοιου είδους»
Φωτογραφία: Eurokinissi

Για το νόμο που επιτρέπει τον γάμο και την τεκνοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια ρωτήθηκε το πρωί (05.03.2024) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προσερχόμενος για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου, ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη στάση της Εκκλησίας αναφορικά με τον νόμο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και απάντησε σχετικά: «Γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι», είπε δίνοντας την προτροπή να «κάνετε βαφτίσεις». «Νέοι είστε όλοι, να κάνετε βαπτίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες παρέπεμψε στις αποφάσεις της Συνόδου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνέρχεται σήμερα και οι εργασίες θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 7 Μαρτίου. 

Ο Αρχιεπίσκοπος σε προηγούμενη τοποθέτησή του προ ημερών, σχετικά με το θέμα των ομόφυλων είχε πει με νόημα ότι «η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό» κάνοντας λόγο για «φαεινές ιδέες» που «θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...