A-sosNews

Κοινωνία"

Ο εφιάλτης επιστρέφει και πάλι! Αδειάζουν τα φαρμακεία από χάπια, μάσκες και self test! Έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού μετά την Πρωτοχρονιά




Ο κορονοϊός απειλεί το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς καθώς υπάρχει έξαρση κρουσμάτων που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες λόγω των συγκεντρώσεων αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Χαρακτηριστικό είναι πώς οι μάσκες έχουν γίνει και πάλι ανάρπαστες όπως στην εποχή της πανδημίας ενώ τα φαρμακεία κοντεύουν να ξεμείνουν από self test όπου ανιχνεύεται ο κορονοϊός καθώς οι πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα σχηματίζονται ουρές για τη διενέργεια rapid test με την κατάσταση να θυμίζει την εποχή της πανδημίας λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορονοϊό αλλά και σε γρίπη και ψάχνουν self test ώστε να δουν αν πράγματι είναι θετικοί, να απομονωθούν από τους οικείους τους για να μην τους κολλήσουν.

Αρκετοί όμως και συμπτώματα να μην έχουν παρουσιάσει, αγοράζουν μάσκες και self test προτού πάνε σε Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν, ώστε να είναι σίγουροι πως δεν είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Οι επιστήμονες πάντως δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για την πορεία που ακολουθεί ο κορονοϊός, καθώς τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και περιμένουν έκρηξη κρουσμάτων μετά τις γιορτινές ημέρες και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Έτσι, συστήνουν τη χρήση μάσκας στα νοσοκομεία, στους κλειστούς χώρους και όπου γενικά υπάρχει συνωστισμός, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη εξήγησε πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και τόνισε ότι «έχουμε υπερδιπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση».

Αναφέρθηκε ακόμη στο «εκρηκτικό» κοκτέιλ κορονοϊού και γρίπης αλλά και στο πόσο απαραίτητη είναι η χρήση της μάσκας. «Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» υποστήριξε.

Οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο ξεπερνούν τις 1500 σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...