A-sosNews

Κοινωνία"

Θλίψη στον Ολυμπιακό! "Εφυγε" στα 98 του χρόνια ο Θρύλος της ομάδας Γιώργος Δαρίβας! οι ανακοινώσεις από ΠΑΕ και ΚΑΕ


ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Γιώργο Δαρίβα: «Ημέρα θλίψης για τον σύλλογο»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός θρηνεί για το χαμό ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ιστορία του, καθώς πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο Γιώργος Δαρίβας, τον οποίο δεν ξέχασε ούτε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Λίγο πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό Ρόδου για την Basket League, η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το δικό της “αντίο” στον Γιώργο Δαρίβα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

«Ημέρα θλίψης η σημερινή για τον σύλλογο του Ολυμπιακού, καθώς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και Θρύλος των “ερυθρολεύκων”, Γιώργος Δαρίβας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 χρόνων.

Άπαντες στην ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι…».

Η δήλωση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Λίγο αργότερα έκανε επίσημη συλλυπητήρια δήλωση και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέροντας τα εξής: «Μια από τις θρυλικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας πραγματικός ΘΡΥΛΟΣ του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Δαρίβας, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών. Ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που ταύτισε τη ζωή του με την ιστορία του Ολυμπιακού, τον οποίο αγάπησε και υπηρέτησε για δεκαετίες, ως ποδοσφαιριστής, ως προπονητής και για πάρα πολλά χρόνια ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων της ομάδας μας.

Ο Γιώργος Δαρίβας ήταν μέχρι σήμερα η ζωντανή ερυθρόλευκη ιστορία, τίμησε τη φανέλα του Ολυμπιακού όσο λίγοι και από σήμερα περνά στην αιωνιότητα. Θα θέλαμε πολύ – θα το ήθελε κι εκείνος – να γιόρταζε μαζί μας του χρόνου, τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού στον Πειραιά. Θα είναι όμως εκεί, γιατί δεν θα φύγει ποτέ από την καρδιά και το μυαλό μας.  Γιώργο Δαρίβα καλό ταξίδι, θα σε θυμόμαστε πάντα!».

Πρώτος σκόρερ

Ο Γιώργος Δαρίβας έγραψε ιστορία ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού τις δεκαετίες του ’40 και του ’50, κατακτώντας 8 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Ελλάδας. Είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος το 1951 και είχε σκοράρει σε 5 τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Θεωρείται έτσι ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών για τους Πειραιώτες. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Η οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί για την απώλεια του εμβληματικού Γιώργου Δαρίβα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών. Μια σπουδαία προσωπικότητα, ένας θρυλικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος τίμησε την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα και ταύτισε τη ζωή του με τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς. Ένας καλλιτέχνης της μπάλας, ένας μοναδικός άνθρωπος, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1926, σχεδόν μαζί με τον Ολυμπιακό, και μέχρι το τέλος της ζωής του έδινε το παρών στα φιλικά παιχνίδια των βετεράνων της ομάδας. Ένας επιθετικός μπροστά από την εποχή του, μέλος της θρυλικής ομάδας του ’50 που είχε σαρώσει τα Πρωταθλήματα και τα Κύπελλα στην Ελλάδα. Έμελλε να καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή με τον Ολυμπιακό στις 21 Ιουλίου 1946, αγωνιζόμενος κυρίως δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ξεχώριζε για την ταχύτητα και τη ντρίμπλα του, γι’ αυτό και λατρεύτηκε από τον κόσμο και έγινε αναπόσπαστο μέλος της ομάδας – Θρύλος, η οποία κατέκτησε οκτώ Πρωταθλήματα (1948, ’51, ’52’, ’54, ’55, ’56, ’57, ’58) και έξι Κύπελλα (1951, ’52, ’53, ’54, ’57, ’58). Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ το 1951 και δεύτερος το 1949 και το 1953, ενώ σημείωσε γκολ σε πέντε τελικούς Κυπέλλου. Πρόσφερε στον Ολυμπιακό και από το πόστο του προπονητή, παίρνοντας το Κύπελλο το 1971 και το 1975, ενώ βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας στο νικητήριο Πρωτάθλημα του 1975, από ένα σημείο και μετά στον β’ γύρο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποτίει φόρο τιμής στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βετεράνων της ομάδας, μιας σπουδαίας μορφής της «ερυθρόλευκης» Ιστορίας, μιας ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ψυχής, το αποτύπωμα της οποίας θα μένει βαθύ στην Ιστορία του Συλλόγου και στις ψυχές όλων των Ολυμπιακών. 

Γιώργο Δαρίβα, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...