A-sosNews

Κοινωνία"

Κορονοϊός: Με αναπνευστικά προβλήματα ο κόσμος! Ουρές για μάσκες και τεστ! Εκρηξη κρουσμάτων, γέμισαν νοσοκομεία και φαρμακεία


Κορονοϊός: Ποδαρικό στο 2024 με έκρηξη κρουσμάτων – Ουρές σε νοσοκομεία και φαρμακεία

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η εκτόξευση, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός αλλά και οι άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς προκαλούν πονοκέφαλο στους γιατρούς καθώς ο κορονοϊός και οι άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις «τρέφονται» από τον συνωστισμό των τελευταίων ημερών.

Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από ανθρώπους που έχουν προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα ενώ στα φαρμακεία σχηματίζονται ουρές για ένα rapid test για τον κορονοϊό και τον ιό της γρίπης. Ανάρπαστα έχουν γίνει και τα self test, οι μάσκες, τα φάρμακα και οι βιταμίνες που καραπολεμούν τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Μάλιστα όπως έλεγαν οι φαρμακοποιοί η ζήτηση αυτές τις ημέρες θυμίζει την εποχή της πανδημίας και όπως σημείωναν χαρακτηριστικά αν ανακοινώνονταν τα κρούσματα, οι αριθμοί θα τρόμαζαν.

Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 229 νέες εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού, εκ των οποίων οι 64 στην Αθήνα.

Παράλληλα, 142 άνθρωποι πήραν εξιτήριο. Συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας 1.395 ασθενείς με covid σε απλές κλίνες και 83 σε ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...