A-sosNews

Κοινωνία"

Λάρισα: Ούτε με τρακτέρ, ούτε με τα πόδια δεν άφησαν τους αγρότες να φτάσουν στην Εθνική Οδό! Ενταση, σπρωξίματα και πολλές αποδοκιμασίες! (βίντεο)


Λάρισα: Ένταση με αγρότες και αστυνομικούς στον Πλατύκαμπο
ΦΩΤΟ OnLarissa

Η ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/1/24) στον κόμβο του Πλατυκάμπου, στη Λάρισα, όταν αγρότες που συγκεντρώθηκαν στο σημείο με τα τρακτέρ τους, προσπάθησαν να ανέβουν στη νέα εθνική οδό με τα πόδια, για να κάνουν συμβολικό αποκλεισμό.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ όμως, που ήταν στον Πλατύκαμπο της Λάρισας, δεν επέτρεψαν στους αγρότες να το κάνουν, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα σπρωξίματα, οι αποδοκιμασίες και η ένταση όπως θα δείτε στις εικόνες του onlarissa:

Στο σημείο πήγε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο οποίος μίλησε με τους αγρότες, προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Στη σημερινή κινητοποίηση στον κόμβο συμμετέχουν αγρότες από τη Λάρισα, αλλά και από τα χωριά των Δήμων Αγιάς και Κιλελέρ. Οι αγρότες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, την κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα όπως και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Επίσης ζητούν αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε ότι η σημερινή κινητοποίηση έχει στόχο να αναδείξει τα προβλήματα των αγροτών. Σημείωσε πως οι αγρότες περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με κινητοποιήσεις στην εθνική οδό και στήσιμο μπλόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...