A-sosNews

Κοινωνία"

Τα "μωρά" του Σπανούλη καθάρισαν σε ματς θρίλερ την Ολλανδία 72-74! «Ατσάλινη» η Εθνική μπάσκετ έκανε το 2/2 στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025


Ολλανδία – Ελλάδα 72-74: «Ατσάλινη» η Εθνική μπάσκετ έκανε το 2/2 στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Εθνική μπάσκετ έδωσε μεγάλη “μάχη” κόντρα στις απουσίες, στην έδρα της Ολλανδία για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025 και πήρε μία σπουδαία νίκη στο φινάλε με 74-72.

Με τον Τολιόπουλο να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση με την Εθνική Ελλάδας και τον Μωραΐτη να πετυχαίνει σημαντικούς πόντους στο τέλος, η ομάδα του Σπανούλη έκανε σημαντικό διπλό στη Χάγη επί της Ολλανδίας και έφθασε στο 2/2 στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.

 

Το παιχνίδι

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, με πολύ ενέργεια στην άμυνα και τον Τολιόπουλο να δίνει λύσεις στην επίθεση με καλάθια και ασίστ. Πήρε έτσι από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και έφθασε στο 12-6, πριν κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ της 16-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, η Εθνική Ελλάδας είχε ένα απίστευτο μπλακ άουτ στην επίθεση και οι Ολλανδία βρήκε πολλά ελεύθερα σουτ, για να “τρέξει” ένα απίστευτο 19-2 σερί και να πάρει όχι μόνο το προβάδισμα, αλλά και διψήφια διαφορά πόντων. Η ομάδα του Σπανούλη κατάφερε πάντως να “μαζέψει” το σκορ πριν το φινάλε του ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με -7, 39-32.

Μετά την ανάπαυλα, η Εθνική Ελλάδας εμφανίστηκε συγκεντρωμένη τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, για να κάνει τη δική της μεγάλη αντεπίθεση. Με τον Τολιόπουλο να πετυχαίνει μεγάλα σουτ και να φθάνει τους 24 πόντους, η “γαλανόλευκη” έκανε τρομερή ανατροπή και με επιμέρους σκορ 30-19, βρέθηκε στο +4 με 62-58.

Όλα κρίθηκαν έτσι στην τέταρτη περίοδο, όπου το ματς πήγαινε πόντο πόντο μέχρι και τα τελευταία λεπτά. Ο Μωραΐτης με ένα μεγάλο τρίποντο έβαλε ξανά την Εθνική Ελλάδας μπροστά στο σκορ 2,5 λεπτά πριν τη λήξη, αλλά η Ολλανδία κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει ξανά το προβάδισμα. Παρ' όλα αυτά, ο Τολιόπουλος με δύσκολη προσπάθεια έκανε το 71-72 στα 29.5". Αμέσως μετά ο Φράνκε αστόχησε σε τρίποντο και ο Χαραλαμπόπουλος κάρφωσε για το 71-74 στο 1.3"!

Ο Κλουφ ευστόχησε στην πρώτη βολή, αστόχησε στη δεύτερη, ο Κουζέλογλου μάζεψε το ριμπάουντ και η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 72-74.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 39-32, 58-62, 72-74.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...